Σύντομο Βιογραφικό 

Στην κόψη του σπαθιού και του στοχασμού

"Ένα βιβλίο τίμιο, ζωντανό, δυνατό. Ιδιαίτερα τα πρώτα κεφάλαια που αναφέρεται στον αγώνα για επιβίωση και μόρφωση είναι συγκλονιστικά", Νίκος Δήμου.

Περισσότερα →

Ηράκλειτος: Ο φιλόσοφος που έρχεται από το μέλλον

Ένα βιβλίο (υπό έκδοση) που αναφέρεται στη φιλοσοφία του Ηράκλειτου σήμερα με τις τρέχουσες επιστημονικές εξελίξεις. Παρατίθεται μια μικρή εισαγωγή στη φιλοσοφία του.

Περισσότερα →

Μάθηση και Διδασκαλία στην Εποχή της Πληροφορίας 

Η έκδοση αυτού του βιβλίου απευθύνεται στον εκπαιδευτικό κόσμο, στους εκπαιδευόμενους και στους εν ενεργεία εκπαιδευτικούς, στους φοιτητές, στα στελέχη της εκπαίδευσης

Περισσότερα→

Η Μάχη της Μερίτσας 

Είναι μία περίπτωση ιστορικού γεγονότος με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού αποτελεί παράδειγμα γνήσιας λαϊκής αντίστασης με πολιτικά συλλογικό και ενωτικό χαρακτήρα, μια μάχη που, αν και υπήρξε νικηφόρα χάρις στην ομοψυχία, τον έξυπνο σχεδιασμό και τον καλό συντονισμό των συντελεστών της, ατύχησε εντούτοις στο επίπεδο της επίσημης αναγνώρισης και προβολής της, λόγω της αμηχανίας που προκάλεσε στους μετέπειτα πολιτικούς, καθώς δεν ήταν ξεκάθαρα τα παραταξιακά της χαρακτηριστικά.

Άλλοι την υποτίμησαν φοβούμενοι την αναγνώριση της φιλοπατρίας των αριστερών, άλλοι απέκρυπταν λεπτομέρειες, καθώς δεν είχε πραγματοποιηθεί με τις άνωθεν εντολές του Κόμματος, προκειμένου να την οικειοποιηθούν, ενώ τους «μπέρδευε» και το γεγονός ότι υπήρξε συνεργασία με πρόσωπα αντίθετων πολιτικών παρατάξεων.

Περισσότερα→  

   Ιερά Μονή Σταγιάδων

  •  Η ιερά Μονή Σταγιάδων είναι ένα μνημείο με μακρόχρονη ιστορία, για την οποία όμως λίγα στοιχεία έχουν διασωθεί. Η διάσωση της ιστορίας του  από τη λήθη είναι ιερή υποχρέωση όλων μας, ανεξάρτητα από το πόσο μικρή ή μεγάλη αποδειχθεί.  Η μελέτη και καταγραφή της ιστορίας του μοναστηριού και της γύρω περιοχής και η δημιουργία δικτυακού για την προβολή του στο ευρύτερο κενό.

        Περισσότερα →


       

  •    

 


  • Cafe Mortel

       Γενικά οι άνθρωποι αποφεύγουν να μιλούν για τον θάνατο, γιατί κατά βάση δεν πιστεύουν στον δικό τους θάνατο. Πεθαίνουν πάντα  κάποιοι άλλοι αλλά όχι εμείς. Αυτό, κατά τον  Φρόϊντ, οφείλεται σε ένα εσωτερικό κατάλοιπο του πρωτογονισμού, το οποίο βρίσκεται σε μια λανθάνουσα κατάσταση στο υποσυνείδητό μας.


        Περισσότερα →

      

Δωρεάν προσβάσεις

rBiostatistics.com  είναι ένα δωρεάν στατιστικό λογισμικό και παρέχει ένα ευρύ φάσμα στατιστικών και γραφικών τεχνικών.

Dimitri and Aristotle Raptis

rBiostatistics.com

"Μάθηση και Διδασκαλία στην εποχή της πληροφορίας": Παιδαγωγικές δραστηριότητες με τη βοήθεια των Νέων Τεχνολογιών

Αριστοτέλης και Αθανασία Ράπτη

Συγγραφείς

Στην κόψη του σπαθιού και του στοχασμού. "Ένα βιβλίο τίμιο, ζωντανό, δυνατό, ιδιαίτερα στα πρώτα κεφάλαια ο αγώνας για επιβίωση και μόρφωση δίνεται με συγκλονιστικό τρόπο" Νίκος Δήμου

Αριστοτέλης Ράπτης

Συγγραφέας